zaterdag 28 maart 2015

Bijna Pasen!

Pasen… Dan denken wij natuurlijk allemaal aan een overheerlijk paasontbijt! Tijdens Pasen wordt er door Nederlanders altijd enorm uitgepakt wat betreft het ontbijt en de lunch/brunch. Bij Pasen horen heerlijke broodjes en beleg, maar natuurlijk mogen de eieren niet ontbreken!

Met Pasen vieren christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood. Dit gebeurde op de derde dag na zijn kruisiging. Wij vieren Pasen op zondag en maandag, vandaar dat de termen Paaszondag en Paasmaandag ook wel gebruikt worden. Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente, op z’n vroegst 22 maart.

Maar welke associatie heeft de paashaas met Pasen? Dit heeft verder geen Bijbelse bedoening. Konijnen en hazen zijn het symbool voor vruchtbaarheid. De vruchtbare haas is een teken van de lente.

PaasontbijtTijdens het paasontbijt worden er verschillende soorten brood geserveerd. Dit kan verschillen in harde en zachte broodjes. Ook kan ervoor gekozen worden om zelf broodjes te bakken.
Denk er de komende week eens goed over na hoe uw ideale broodmandje wordt samenstelt voor het paasontbijt. Welke soorten broodjes zou jij graag op tafel willen zien?
Daarnaast mag het broodbeleg niet ontbreken bij een lekker ontbijt. Pasen en eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf een eiersalade te maken met vers bereide eieren of gewoon lekker een eitje te koken.
Ook is een vers glaasje jus d’orange bij iedereen favoriet tijdens het ontbijt. Het geel/oranje sap is een heerlijke voorjaarskleur en past natuurlijk erg mooi op je paastafel.
Tot slot, wat er zeker niet mag ontbreken op de paastafel, zijn de overheerlijke roomboter croissants. Want zeg nou zelf, wat is een paasontbijt zonder croissants? En trek nou eens een keer niet zo’n blik open, maar bereid zelf verse croissants. Je zult ervaren hoe heerlijk dit is! Heerlijk warm uit de oven en smullen maar.


Alvast een smakelijk eten voor de Pasen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten