woensdag 8 april 2015

Gezond beleggen

Wat doe je op je boterham? Er is tegenwoordig zoveel keuze.. Een plakje worst of een beetje hagelslag. Maar wat is nou eigenlijk lekker en ook nog gezond. Wij stellen hier een rijtje op met gezond broodbeleg.

Gezond broodbeleg
1.    Pindakaas
Wie kent hem niet. Een boterham met pindakaas. Bevat goede vetten, voedingsvezels, vitamines, mineralen en eiwitten en telt per boterham zo’n 100 calorieën. Pindakaas is arm aan suikers, zout en verzadigde vetten wat het nog gezonder broodbeleg maakt. Smeren maar!
2.    Jam
Jammie. Een boterham met jam. Jam bevat vitamines, mineralen en fruiteigen suikers. Let er op dat je geen jam met toegevoegde suikers koopt. Deze zijn dan weer een stuk minder gezond. Je kunt natuurlijk ook je eigen jam maken! Hartstikke leuk en gezond op brood.
3.    Mager vlees
Rookvlees, rosbief, kipfilet. Bevatten weinig verzadigde vetten en veel eiwitten en mineralen. Heel gezond broodbeleg dus.
4.    Vis
Laat de vissalades uit een bakje staan (wordt vaak van alles aan toegevoegd), ga even crea-bea in de keuken aan de slag en tover een visje om tot gezond broodbeleg. Denk bijvoorbeeld aan zalm, tonijn, makreel of garnalen. De omega 3 vetzuren in vis zijn namelijk heel erg gezond.
5.    Kaas
Kaas is gezond broodbeleg als het met mate wordt gegeten. Het bevat wei-eiwitten en melkeiwitten die goed voor je zijn. Neem bij voorkeur een magere kaas of smeerkaas.
6.    Appelstroop
Lekker klaaierige en kleverige appelstroop op de boterham. Rijk aan ijzer en vaak met 100% fruiteigen suikers.
7.    Een ei hoort er ook bij
Een gekookt eitje  is hartstikke lekker en gezond op brood. Gebakken eitje kan natuurlijk ook, mits hij niet in teveel boter of olie wordt gebakken. Kies liever niet voor een eiersalade uit een bakje aangezien deze vaak toegevoegde stoffen bevat.
Gezond broodbeleg8.    Broodje gezond
Sla, paprika, komkommer, banaan, tomaat…. Het broodje gezond. Kan haast niet gezonder.


Wat kiezen jullie vanmiddag?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten