Gezond broodbeleg
1. Pindakaas
Wie kent hem niet. Een boterham met
pindakaas. Bevat goede vetten, voedingsvezels, vitamines, mineralen en eiwitten
en telt per boterham zo’n 100 calorieën. Pindakaas is arm aan suikers, zout en
verzadigde vetten wat het nog gezonder broodbeleg maakt. Smeren maar!
2. Jam
Jammie. Een boterham met jam. Jam bevat
vitamines, mineralen en fruiteigen suikers. Let er op dat je geen jam met
toegevoegde suikers koopt. Deze zijn dan weer een stuk minder gezond. Je kunt
natuurlijk ook je eigen jam maken! Hartstikke leuk en gezond op brood.
3. Mager vlees
Rookvlees, rosbief, kipfilet. Bevatten
weinig verzadigde vetten en veel eiwitten en mineralen. Heel gezond broodbeleg dus.
4. Vis
Laat de vissalades uit een bakje staan
(wordt vaak van alles aan toegevoegd), ga even crea-bea in de keuken aan de
slag en tover een visje om tot gezond broodbeleg. Denk bijvoorbeeld aan zalm, tonijn,
makreel of garnalen. De omega 3 vetzuren in vis zijn namelijk heel erg gezond.
5. Kaas
Kaas is gezond broodbeleg als het met mate wordt
gegeten. Het bevat wei-eiwitten en melkeiwitten die goed voor je zijn. Neem bij
voorkeur een magere kaas of smeerkaas.
6. Appelstroop
Lekker klaaierige en kleverige appelstroop
op de boterham. Rijk aan ijzer en vaak met 100% fruiteigen suikers.
7. Een ei hoort er ook bij
Een gekookt eitje is
hartstikke lekker en gezond op brood. Gebakken eitje kan natuurlijk ook, mits hij niet
in teveel boter of olie wordt gebakken. Kies liever niet voor een eiersalade
uit een bakje aangezien deze vaak toegevoegde stoffen bevat.
Sla, paprika, komkommer, banaan, tomaat…. Het
broodje gezond. Kan haast niet gezonder.
Wat kiezen jullie vanmiddag?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten