zaterdag 18 april 2015

Hot item: Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood wint snel terrein in Nederland. Met de opkomst van nieuwe soorten koolhydraatarme diëten wordt de vraag naar koolhydraatarm brood steeds groter. De grote vraag van de consument wordt opgepikt door leveranciers wat prettig is voor veel mensen die tijdens het afvallen het brood niet kunnen laten staan! Koolhydraatarm brood biedt een prima alternatief.

koolhydraatarm brood

Waarom koolhydraten?

Koolhydraten zijn voedingsstoffen die ons lichaam energie geven en zijn dus onmisbaar voor ons allemaal. Koolhydraten zitten in bijna alle voedingsstoffen. Vooral in graanproducten zoals brood en pasta zitten erg veel koolhydraten. Om goed te functioneren heeft ieder mens koolhydraten nodig, maar niet teveel! Als je veel koolhydraten rijk voedsel eet, betekent het vaak dat je een tekort aan eiwitten en vetten binnenkrijgt.


Waarom koolhydraatarm brood?

In traditioneel brood zit tarwemeel. Tarwemeel is een koolhydratenbom. Als je wilt afvallen dan is koolhydraatarm brood een goed alternatief in plaats van traditioneel brood. Koolhydraatarm brood bevat minimaal dertig 30% minder koolhydraten dan traditioneel brood. Bij koolhydraatarm brood wordt tarwemeel gedeeltelijk vervangen door sojameel. Sojameel bevat veel meer eiwitten wat dient als bouwstof voor ons lichaam! Maar.... je zou dan verwachten dat koolhydraatarm brood minder calorieën bevat dan gewoon brood. Toch is het tegendeel waar. In koolhydraatarm brood wordt vaak gezonde noten en zaden toegevoegd die van nature rijk zijn aan voedingsvezels. Voedingsvezels geven een verzadigd gevoel. Daarnaast wordt er in koolhydraatarm brood vaak gebruik gemaakt van extra olie of margarine wat extra calorieën met zich meebrengt dan traditioneel brood.


Conclusie

Koolhydraatarm brood zit in de lift. Het is een gewild product voor velen die met overgewicht kampen en een koolhydraatarm dieet volgen, maar toch niet van het brood af kunnen blijven. Koolhydraatarm brood biedt dan een goed alternatief om brood te eten en een tekort aan voedingsvezels te compenseren. Door het verzadigende effect van voedingsvezels zal je automatisch minder eten en gewicht verliezen ondanks koolhydraatarm brood door alle toegevoegde ingrediënten over het algemeen meer calorieën bevat!

Nieuwsgierig hoe je zelf koolhydraatarm brood maakt? Klik dan op de link!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten